Biografie

13Van kinds af aan trokken de edele viervoeters al mijn belangstelling, waarop ik vanaf mijn dertiende jaar actief in de paardensport terecht kwam.

Op mijn zestiende ging ik naar het “paardenopleidingsinstituut” van Nederland in Deurne voor een daadwerkelijke carrière in de paardensport. Via stages bij onder andere toonaangevende beroepstrainers als Hugo Langeweg en Hennie Grift ben ik het vak van hoefsmid ingerold. Waar aanvankelijk de dravers voor mij een prominente rol speelden in het bekappen en beslaan ben ik in de gelegenheid gekomen om mijn beroep in alle paardensport disciplines te kunnen uitoefenen. Dit heb ik kunnen doen vanaf mijn achttiende, het moment dat ik voor zes dagen per week voor een hoefsmid ben gaan werken. Vijf jaar later ben ik Cum Laude afgestudeerd aan de Hippische beroepsopleiding NHB in Deurne.

Aansluitend ben ik voor een jaar naar Nieuw Zeeland gegaan om mij daar verder professioneel te ontplooien. Na dit “kijken in de keuken” van een ander werelddeel en mijn inmiddels jarenlange ervaring in Nederland vond ik het tijd worden voor mijn eigen hoefsmederij.

Op 14 juli 1999 was het zover “Hoefsmederij John Bakker” is een feit!